top of page
Rechercher

Een terugblik op de 4e samenkomst van Teckno2030 in Action
Op woensdag 22-06-22 waren we met 23 deelnemers om te luisteren naar Charline Maertens de Noordhout en An Jacobs die spraken over technologie in de gezondheidszorg, en meer bepaald over de notie van de behoeften van patiënten en hoe een gezondheidssysteem daarop kan inspelen, alsook over de notie van de verklaarbaarheid van technologie, en hoe die essentieel is om vertrouwen te creëren.


Hoe kunnen onvervulde behoeften van patiënten beter worden geïdentificeerd, zodat ons gezondheidszorgsysteem meer op de vraag dan op het aanbod inspeelt?


(presentatie in het Frans, dia's in het Frans)


Charline Maertens de Noordhout is sinds 2018 expert gezondheidsdienstenonderzoek bij het KCE, het Federaal Expertisecentrum voor de Gezondheidszorg. Zij is vooral geïnteresseerd in maatregelen om de ziektelast van de Belgische bevolking te beoordelen. Zij heeft voornamelijk een bachelor in verpleegkunde, een master in epidemiologie en een doctoraat in volksgezondheidswetenschappen.


Lees haar presentatie:Teckno2030 in Action Charline Maerstens 22-06-22
.pdf
Télécharger PDF • 1.01MB

Alligneren van “explainability” noden in AI oplossingen: een human-centred multi-stakeholder benadering


(presentatie in het Nederlands, dia's in het Engels)

An Jacobs is hoogleraar aan de VUB en hoofdonderzoeker bij imec. Als socioloog werkt zij sinds 2008 op het gebied van digitale gezondheidsinnovatie. Zij is gepassioneerd door mensgericht ontwerpen en de deelname van alle belanghebbenden aan onze onderzoeks- en innovatieprocessen.

Lees haar presentatie:


Teckno2030 in Action An Jacobs 22-06-22
.pdf
Télécharger PDF • 3.43MB
Het doel van het project Teckno2030 in Action is de ontwikkeling van een technologie ten dienste van de burgers en de samenleving te vergemakkelijken door middel van de volgende leidende beginselen. Daartoe is het essentieel de gebruikscontext, de gevoelens en de belemmeringen in verband met deze technologieën te begrijpen van de kant van de burger-patiënten, de gezondheidswerkers en de ontwerpers van de technologie. Daarom hebben wij de deelnemers aan de bijeenkomst onderworpen aan een klein spel op basis van de "Tarots Cards of Tech" van het bedrijf Artefact om de impact van technologie op de samenleving, en met name op patiënten, te helpen beoordelen.


De deelnemers werden verzameld in kleine groepen en elke groep kreeg een beschrijving van een mobiele gezondheidstoepassing op basis van echte toepassingen die door het Belgische gezondheidssysteem worden geëvalueerd ("mhealthbelgium-piramide") en 4 tarotkaarten met de volgende vragen:Bekijk de resultaten hieronder.


Het document kan ook hier worden gedownload.Yuza Teckno2030 in Action Resultats Atelier 22-06-22 NL
.pdf
Télécharger PDF • 344KB

Comments


bottom of page